Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Βούτυρο Καριτέ

Πολλοί το έχουμε ακούσει αλλά τί είναι στ'αλήθεια το περίφημο βούτυρο καριτέ;
Το βούτυρο καριτέ, ή αλλιώς shea butter, εξάγεται από τον καρπό ενός άγριου, αιωνόβιου δέντρου της αφρικανικής σαβάνας που θεωρείται ιερό και μπορεί να ζήσει μέχρι και 300 χρόνια!
Ο καρπός του αποτελεί την κύρια πηγή λίπους στις χώρες της δυτικής Αφρικής και συλλέγεται, παραδοσιακά, μόνο από γυναίκες.
Χρησιμοποιείται στη μαγειρική, τον φωτισμό, την παραγωγή σαπουνιού, την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών.
Το βούτυρο καριτέ είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, D, E και F, προβιταμίνη Α, και είναι βασικό συστατικό σε πολλά καλλυντικά.Αποκαθιστά τη μαλακότητα και την ελαστικότητά του δέρματος, προστατεύοντάς το από τη χαλάρωση.
Πολύτιμο δώρο της φύσης και αυτό λοιπόν!
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου